RECEPTAI


                                                        Kitoks "Rissoto''

Kai atsibosta mesa ir visokie kitokie kepiniai, galima pasigaminti netiketai skanu vegetariska patiekala is perliniu kruopu ir dziovintu grybu !
Taigi siam "Rissotui" reikes :           2 stikliniu perliniu kruopu
                                                             2 morku
    1 svoguno
    1 skiltele cesnako 
     sauja dziovintu arba svieziu grybu(as naudojau dziovintus            baravykus)
    1 litro sultinio
    pora saukstu aliejaus ir sviesto gabalelio kepimui
                                           
Perlines kruopas galima pasiruosti is anksto, uzpilti saltu vandeniu ir  palikti isbrinkti, arba uzpilti verdanciu vandeniu pries pradedant gaminti. Dziovintus grybus uzpilam siltu sultiniu ir leidziam jiems isbrinkti. I keptuve supilam alieju ir idedam gabaleli sviesto, nulupam ir supjaustom svoguna, beriam i ikaitusia keptuve, nulupam ir supjaustom cesnako skiltele, beriam i keptuve kartu su svogunais. Nuskutam morkas ir supjaustom smulkiais kubeliais, beriam i keptuve, sumazinam kaitra ir troskinam apie 10 min. Tuomet isbrinkintus grybus isimam is sultinio, nuvarvinam ir susmulkinam. Beriam i keptuve su svogunais, cesnakais ir morkomis. Metas perlinems kruopoms - nupilam vandeni nuo ju ir tada dedam po kelis saukstus kruopu ir uzpilam keliais saukstaus sultinio, pamaisom. Ir taip suberiam visas kruopas ir supilam sultini. Maisome ir  troskiname, kol kruopos sugers sultini ir isbrinks, reikia priziureti, kad neprisviltu kruopos :) 
Pateikti galima uzberus tarkuoto fermentinio surio,  uzberti kapotu zoleliu, arba kaip as - blansiruotais brokoliais ir kalafijorais :) Skanaus !







                                           Popietinis Keksas su Dziovintais vaisiais


Siandien man laisva diena, nereikia eiti i darba. Atsikeliau gana anksti, atlikau visus namu ruosos darbus, o po pietu uzejo noras kazko skanaus. Nusprendziau perziureti savo sena receptu uzrasu knygele, radau sio nuostabiai skanaus kekso recepta:
Ingridientai : stikline cukraus
                   4 kiausiniai
                   250 g sviesto (as naudojau kokoso sviesta)
                   pusantros stiklines miltu
                   2 arb. sauksteliai kepimo milteliu
                   2 stiklines ivairiu smulkintu dziovintu vaisiu
                   stikline ivairiu smulkintu riesutu
                   1 saukstas tarkuotos citrinos zieveles
                   stikline pieno
Kiausinius isplakti su cukrumi iki pabals ir pasidarys putota mase :) I sia mase maza srovele pilam istirpinta ir atvesinta sviesta ir toliau plakam. Sumaisom visus sausus ingridientus, suberiam i kiausiniu mase, ipilam piena, maisom kol gausis vientisa mase ( as kadangiu neturiu kantrybes, tai su mikseriu prasukau greitai ;) Tada suberiam smulkintus dziovintus vaisius ir riesutus, gerai ismaisom. Supilam tesla i forma, kepam 170 laipsniu karstumo orkaiteje apie valanda.
Puikiai tinka su arbata...Skanaus!



No comments:

Post a Comment