Friday, 25 October 2013
Tobulai pavykusi bananu duona/pyragas
Kai uz lango bjaurus oras, labai norisi silto, minksto, kvapnaus pyrago, butent bananu duona ir yra toks pyragas. Si pyraga labai lengva pagaminti, o kai jis keps visi namai taip gardziai pakvips.
Beto siame recepte nenaudojau miltu, pieno produktu ir cukraus labai mazai dejau.
Taigi siam pyragui/duonai reikes:
2 stikliniu sumaltu aviziniu dribsniu
1 arb. saukstelio kepimo milteliu
1/4 arb. saukstelio kepimo sodos
1/2 arb. saukstelio cinamono
ziupsnelis druskos
1 arb. saukstelio vaniles ekstrakto
1/2 stiklines megstamu smulkintu dziovintu vaisiu
2-3 sunokusiu bananu
2 kiausiniu
1/4 nesaldintos obuoliu tyres
3 valg. saukstai aliejaus (tik ne alyvuogiu)
1/4 stiklines pieno (as naudojau ryziu)
1/4 cukraus
Pirmiausia pasiruosiam obuoliu tyre: nulupam odele nuo vieno obuolio, isimam seklytes, susmulkinam, dedam i nedideli puoda, ipilam viena valgoma sauksta vandens, uzdengiam ir kaitinam ant nedideles kaitros iki kol suminkstes, apie 5-10 min. sutrinam su blenderiu, leidziam atvesti.
I viena inda suberiam maltus avizinius dribsnius, kepimo miltelius, soda, cinamona, druska, viska ismaisom. Susmulkinam dziovintus vaisius, juos sumaisom su vienu saukstu gautu sausu misiniu.
Lekstej sutrinam bananus. I kita dubeni ipilam alieju ir cukru, paplakam su mikseriu. Tada imusam kiausinius, idedam trintus bananus, obuoliu tyre, supilam piena, vaniles ekstrakta ir gerai isplakam.
Tuomes tereikia supilti gauta skystoka mase i sausa misini, iberti dziovintus vaisius, ismaisyti.
Turi gautis gana skysta tesla. Tesla supilam i pailga kepimo forma, dedam i ikaituse 180 laisniu orkaite, kepam apie valanda, ar pyragas iskepes galima patikrinti i pyrago viduriuka ibedus dantu krapstuka.
Tikrai siulau pameginti issikepti...nuosirdziai, Erika...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment